9. KOVITIN Pohod 2018 - nedelja 3. 6. 2018

Drage članice, člani in prijatelji Koroškega društva za zdravje - KOVITA!

Tudi letos, prvo nedeljo v juniju,  KOVITA prireja pohod, kjer družimo pohodništvo in spoznavamo kulturno - zgodovinske znamenitosti naših lepih krajev.
Letos bomo 3. 6 .2018 obiskali Muto.

PRIJAVA NA POHOD!! KLIK!

 

 

PROGRAM POHODA:

Ob 9:00 uri zjutraj se bomo zbrali pred občinsko stavbo na Zg. Muti, kjer nas bo pozdravil župan občine Muta.Nato si bomo ogledali  KOVAŠKO-LIVARSKI IN GASILSKI MUZEJ. Ob dobrem vodenju, bomo slišali o zgodovini kovaštva na tem področju, predstavljena bo gasilska in kulturno, etnološka- zgodovinska zbirka.

Po dobri uri ogledov, se bomo podali na Sp. Muto in od tam proti Sv. Primožu nad Muto. Po lepi razgledni, krožni poti mimo kmetij, se bomo za kratek čas ustavili na kmetiji Janež in nato mimo gradu - Grašin do kmečkega turizma Pihler.

Po toplem obroku in druženju se bomo odpravili po avtomobile in z njimi zapeljali v Bistriški jarek, kjer se bomo ustavili pri Ekološki kapelici in si ogledali Sedelnikov slap na Kozjaku, ki sodi med večje v Sloveniji.

Lepo vreme je zagotovljeno. Prosim pridite v majicah KOVITE.

Pot ne bo zahtevna, s postanki bo trajala 2-3 ure. Primeren je tudi za starejše pohodnike in otroke. Lepo vabljeni na pohod, s spoznavanjem naših lepih krajev, ki so že v preteklosti nekaj pomenili.

 

Lep pozdrav,
predsednica KOVITE - Cirila Slemenik Pušnik