Z donacijo dela dohodnine vsak prispeva za naše skupno dobro.

Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije (Doh-Don). Lahko, si prenesete dokument, ki ga je potrebno samo še izpolnit z vašimi osebnimi podatki, ga podpisat in oddat na davčni izpostavi. (TUKAJ)

Ali preko spletnega portala eDavki je omogočeno izpolnjevanje in oddaja obrazca ‘Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije’ (Doh-Don).

 

Ustvarjanje novega dokumenta se izvede v dveh korakih:

  • Po izbiri dokumenta se odpre obrazec za izpolnitev. Izpolnite vse potrebne podatke.
  • Podpis dokumenta.

Po oddaji vloge se odpre izpolnjen obrazec, kjer lahko pregledate podatke. Podatkov sedaj ni več mogoče spreminjati. Za vložitev kliknite Podpis in izberite certifikat, s katerim dokažete svojo identiteto. Aplikacija vas obvesti o uspešnosti oddaje dokumenta.

 

Pregled upravičencev za donacijo

Če želite pogledati, kdo so trenutni aktivni prejemniki vaše donacije, kliknite v meniju Podatki o zavezancu na povezavo Namenitev dela dohodnine.

 

Preklic namenitve donacije

Za preklic namenitve donacije oddate prazen obrazec. To pomeni, da noben od prej izbranih upravičencev ne bo deležen dela vaše dohodnine z dnem oddaje dokumenta.

(vir: Pomoč Edavki.durs.si)

V Uradnem listu Republike Slovenije številka 57 z dne 15.7.2011 je objavljen Sklep o objavi seznama upravičencev do donacij za leto 2011 s prilogo: Seznam upravičencev do donacij za leto 2011.

Pod zaporedno številko 13. Upravičenci s področja zdravja je tudi: Koroško društvo za zdravje KOVITA, Gosposvetska c. 1, 2380 Slovenj Gradec, davčna številka 41520726.